Cikkek

Tájékoztatás a gimnáziumi két tanítási nyelvű osztályokba való bekerüléssel kapcsolatban

 

A Zöldliget Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Gimnázium felvételt hirdet gimnáziumi képzésére a 2020/2021. tanévre azon tanulók számára, akik a 2019/2020-as tanévben fejezik be tanulmányaikat az általános iskolának megfelelő 8. évfolyamon (ideértve a 6 és 8 osztályos gimnáziumok megfelelő évfolyamait is).

A 2020/2021-es tanévben induló tagozatok:

Négy évfolyamos két tanítási nyelvű képzés

 • angol-magyar (kód: 0001) képzési területen

 

Legyél Te is Zöldligetes!

 

Miért? Mert...

 • magas színvonalú nyelvi képzés folyik iskolánkban
 • kéttannyelvű érettségit tehetsz
 • felsőfokú nyelvvizsgát szerezhetsz
 • tanulhatsz második idegen nyelvet (spanyol/német)
 • B1/B2 szintű nyelvtudásig juthatsz a 2. idegen nyelvből
 • anyanyelvi tanárok segítik a biztos nyelvtudás elérését
 • angol nyelvű rendezvények, versenyek színesítik az iskolai életet
 • fontosnak tartjuk a magyar hagyományok ápolását is
 • kiválóak az iskola technikai adottságai
 • kellemes a környezet

 Nyílt napok:

 • tanulói fórum: 2019. november 25. 10 óra
 • szülői fórum: 2019. november  25. 17 óra


Zöldliget...

 • A Velencei-tó déli oldalán található iskola épülete megjelenésében, felszereltségében és tudatosan tervezett energetikai megoldásaiban is megfelel a modern iskola modelljének. A legtöbb teremben interaktív tábla segíti a tanítási-tanulási folyamatot, minden tanteremben van vezetékes Internet elérési lehetőség, de az iskola egész területe lefedett a vezeték nélküli hozzáféréssel is. Az iskolánkban folyó magas színvonalú szakmai munka eredményeként vívtuk ki azt a megbecsültséget, melynek következtében a környék 17 településéről járnak hozzánk diákok.
 • A magyar-angol két tanítási nyelvű program iskolánkban 2009-ben indult. Elsődleges célunk az volt, hogy a gyerekek az anyanyelv elsajátításához hasonlóan minél korábban elkezdjék az angol nyelv tanulását. Továbbá célul tűztük ki a felső tagozaton a nyelvtudás megszilárdítását, illetve, hogy tanítványaink eljussanak a Közös Európai Referenciakeret (KER) B1 és/vagy B2 nyelvi szintjéig a 8. évfolyam végére. 2018-ban végzett 8. osztályosaink közel 80%-a KER szerinti B2 szintű (középfokú) nyelvvizsgát, 6 diákunk pedig felsőfokú nyelvvizsgát szerzett. Fontosnak tartjuk, hogy saját tanítványaink és más kéttannyelvű általános iskola tanulói számára a 8. évfolyam elvégzése után is biztosítani tudjuk a magas szintű idegen nyelvi képzést.

 

 Felvételi tájékoztató

 

A felvételi eljárás során az elérhető maximális pontszám: 200 pont.

1. Egységes írásbeli felvételi vizsga: az összeredmény 50%-a, maximum100 pont


Jelentkezés a központi írásbeli vizsgára: A Jelentkezési lap letölthető az Oktatási Hivatal honlapjáról, általános iskoládban és intézményünkben is átvehető.
Az Oktatási Hivatal által kiadott, a központi írásbeli vizsgán való részvételre vonatkozó jelentkezési lapot abba a középiskolába kell benyújtanod, ahol a központi írásbeli vizsgát meg kívánod írni.

A jelentkezési lap benyújtásának határideje: 2019. december 6.

Ha több olyan középiskolába jelentkezel, ahol az egységes általános írásbeli vizsgán való részvétel feltétel a felvételi eljárásban, akkor Te döntöd el, melyik intézményben teszel írásbeli vizsgát. Csak egy intézményben jelentkezhetsz központi felvételi írásbeli felvételi vizsgára! Az értékelésedet a felvételi eljárás során az írásbeli vizsga választott helyszíne nem befolyásolja.

A központi felvételi írásbeli időpontja:
 • írásbeli vizsga: 2020. január 18. 10 óra
 • pótló írásbeli: 2020. január 23. 14 óra

Pótló felvételi vizsgát az a tanuló tehet, aki az előző alkalommal neki fel nem róható ok (orvos által igazolt betegség, váratlan közlekedési nehézség stb.) miatt maradt távol a vizsgától.

2. Szóbeli vizsga: az összeredmény 25%-a, maximum 50 pont

A szóbeli meghallgatásra minden tanulót behívunk.

A szóbeli meghallgatás időpontjai: 2020. február 25., 26., 27., 8 órától

A szóbeli vizsga helye: Zöldliget Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Gimnázium (2481, Velence, Kis út. 1.)

A szóbeli vizsgák pontos beosztásáról (terem/időpont/vizsgázó) az iskola honlapján, illetve a titkárságon 2020. február 17-től tájékozódhatsz.

Kérjük, hogy a szóbeli meghallgatásra hozd magaddal:
 •  a 8. évfolyamos ellenőrző könyvedet, (e-napló esetén nyomtatott változatot)
 • B1, vagy B2 szintű nyelvvizsga bizonyítványodat (amennyiben rendelkezel ilyennel)
 • csak abban az esetben kérünk egy darab saját névre megcímzett és felbélyegzett borítékot, amennyiben a felvételi értesítést postai úton kéred

A szóbeli meghallgatás során a tanulók viselkedéskultúráját, kommunikációs, kognitív készségét, kreativitását és motivációját vizsgáljuk angol és magyar nyelven. A szóbeli vizsga követelményei megtalálhatóak honlapunkon.

3. Hozott pontszámok: az összeredmény 25%-a, maximum 50 pont


A hozott pontok számításakor az általános iskola 7. évfolyamán év végén és a 8. évfolyamán elért félévi eredményeket vesszük figyelembe irodalomból és magyar nyelvből, történelemből, matematikából, idegen nyelvből.

A négy évfolyamos két tanítási nyelvű képzésre jelentkező tanulóktól a választott célnyelvből legalább a KER szerinti B1 szintű nyelvtudást várunk el.

Értékelési szempontok a felvételi jegyzék összeállításánál

A rangsorolás során az azonos összesített eredményt elérő tanulók közül előnyben részesítjük:
 • a halmozottan hátrányos, majd a hátrányos helyzetű tanulókat
 • a baptista felekezetű családból érkező diákokat
 • a Magyarországi Baptista Egyház belső egyházi jogi személyei által fenntartott intézményből érkező tanulókat
 • az iskolánkba járó vagy korábban itt végzett tanulók testvéreit
 • életvitelszerűen Velencén lakó diákokat

A felvételi eljárásban kivételes és egyedi elbírásában részesülhetnek azon tanulók, akik az általános iskolai tanulmányaikat intézményünkben folytatják, és tanulmányi eredményük, illetve nyelvi készségeik megfelelő szinten vannak.

Az ideiglenes felvételi jegyzéket az iskola hirdetőtábláján és honlapján 2020. március 16-ig hozzuk nyilvánosságra. A Felvételi Központ értesítése után e-mailben értesítjük a jelentkezőket és iskolájukat a felvételi eredményről. Az értesítéseket 2020. április 30-ig postázzuk.

 Tájékoztató anyagaink

 

borito

 

 

 
 
 
 
1. Szórólap
2. A szülői fórumon elhangzott előadás bemutató anyaga pdf formátumban
3. A szóbeli vizsga követelményei, témakörei pdf formátumban

 

Online jelentkezés

 

Online jelentkezés  szóbeli vizsgára február 17 (hétfő)-től itt: 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2014. Zöldliget Általános Iskola

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk.